IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

217 хил. лв. са дадени за обучения на служителите на "Български пощи"

Сумата е била разпределена за обучения и преквалификация на работниците за период от 20 месеца

14:08 | 18.12.13 г.
217 хил. лв. са дадени за обучения на служителите на "Български пощи"

Общо 217 хил. лева са били дадени през изминалата година и половина за обучение и преквалификация на служителите на “Български пощи”. Обученията на персонала са били реализирани със средства по проект “Социални иновации за развитие на човешките ресурси” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси 2007-2013 г.”.

Това обявиха от дружеството при представянето на резултатите от проекта.

Със средствата са проведени обучения на над 600 души от системата на пощите. На още 2600 човека пък са разработени “карти за кариерно развитие”. С помощта на тези карти през 2014 година служителите ще се включат в друг вид обучения и ще им бъдат раздадени материали, с които да подобрят качеството си на работа.

Пощенското дружество се кани и през следващия програмен период 2014-2020 г. отново да кандидатства за средства, с които да осигури на служителите си обучения.

“Първо трябва да се запозная с индикативните стойности на оперативната програма, възможностите, които предлага и тогава ще решим кога и по какъв начин да кандидатстваме”, обясни ръководителят на проекта Катя Великова пред Investor.bg.

“За нас е важно всички служители в “Български пощи” да преминат през ефективно обучение, защото това е единствената гаранция, че ще повишат своята конкурентоспособност”, допълни тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още