IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръководителят на ОП „Околна среда” Малина Крумова е подала оставка

Свикан е дисциплинарен съвет към МОСВ, който ще проверява работата й

14:49 | 17.12.13 г. 1
Ръководителят на ОП „Околна среда” Малина Крумова е подала оставка

Ръководителят на Оперативна програма „Околна среда” Малина Крумова е депозирала оставка в деловодството на екоминистерството, съобщиха за Investor.bg от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Това е станало вчера следобед.

Все още няма решение на министър Искра Михайлова по въпроса.

Свикан е дисциплинарен съвет към екоминистерството, който ще анализира работата на Крумова, съобщават още от ведомството. Това е станало по инициатива на зам.-министър Дин Онбаши, който отговаря за оперативната програма, с резолюция от Искра Михайлова.

От екоминистерството обясняват, че срещу Малина Крумова, която е директор на дирекция „Кохезионна политика за околна среда”, имало сигнали за проблеми с програмата, включително от неправителствени организации и общини. Дисциплинарният съвет днес вече се е събрал, за да провери работата й.

На въпрос какви мотиви е посочила Малина Крумова в писмото си от екоминистерството отказаха да го цитират, но твърдят, че в документа тя давала квалификации за работата на ЕК, което не било добре за престижа на България. От Министерство на околната среда и водите цитираха единствено фразата „ЕК обича да се възползва от слаби държави членки”.

Вчера министърът на околната среда и водите Искра Михайлова критикува индиректно работата на Крумова, като съобщи, че бонуси на стойност 1,5 млн. лв. са изплатени през 2011 г. на 130 чиновници, които управляват оперативната програма. Изплащането на тези средства не е одобрено от Националния фонд, който верифицира разходите по оперативните програми и затова средствата остават ангажимент на МОСВ. Правилата за изплащането на бонусите били определени едва през 2012 година.

Припомняме, че заради системни грешки парите по оперативна програма „Околна среда” са блокирани и това ще е така поне до март следващата година. Междувременно проектите, по които се работи, временно ще бъдат разплащани с пари от държавния бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 2
misanthrope
преди 10 години
ЕК обича да се възползва от слаби държави членки.Ей Малинке.... Както каза Доганя навремето, аз ви казах истината, а вие ме плюете.Някак ми стана симпатична Малинка заради това което е казала и заради това, че е уволнена от Омбашия някакъв
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още