IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златанова: Има шанс да спасим еврофинансирането за столичния завод за боклук

Вицепремиерът недоумява защо Столичната община не сключва договора по този проект

16:47 | 13.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Златанова: Има шанс да спасим еврофинансирането за столичния завод за боклук

Има време до края на годината Столичната община да подпише договора с избрания изпълнител за изграждането на завода за боклука и така да бъде спасено европейското финансиране, смята  вицепремиерът по еврофондовете и министър на правосъдието Зинаида Златанова, цитирана от БТА.

„За мен също е странно защо Столичната община не пристъпва към подписване на договора, защото това увеличава опасността от загуба на средства”, коментира тя.

Златанова отбеляза, че всички процедури като бенефициент и възложител са извършени от Столичната община и никаква роля не играят Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и вицепремиерът по еврофондовете.

Тя припомни още, че процедурата е била проверявана няколко пъти от Комисията по защита на конкуренцията и от Върховния административен съд.

ЕК ни помоли да се върнем три години назад по всички проекти, правят се обстойни проверки, коментира вицепремиерът по еврофондовете по отношение на ОП „Околна среда”. Анализите ще покажат какъв е размерът на потенциалните щети и как управляващият орган може да отстрани много бързо грешките в работата си, където е имало такива.

Плащанията ще бъдат възстановени, когато уверим ЕК, че всичко вече е изрядно.  „Надявам се в началото на следващата година”, каза Златанова.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още