IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Близо 2000 фирми са се възползвали от програмата за човешките ресурси

900 млн. лв. e разпределила на български предприятия Агенцията по заетостта по ОП „Развитие на човешките ресурси”

12:12 | 28.11.13 г.
Близо 2000 фирми са се възползвали от програмата за човешките ресурси

Агенцията по заетостта e разпределила на български предприятия над 900 млн. лв. по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОП „РЧР”) от началото на действието си до момента, съобщават от агенцията.

Сключени са общо 1 986 договора с работодатели, кандидатствали с проектни предложения, уточняват от агенцията, като по-голямата част от договорите -  1471 - са сключени през последните две години.

Държавната агенция очаква до средата на следващата година още близо 1 000 български предприятия, спечелили финансиране по някоя от схемите за подбор на проекти, да сключат договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Припомняме, че в началото на ноември тази година Комитетът за наблюдение на оперативната програма прехвърли допълнителни 25 млн. лв. към Агенцията по заетостта. Изпълняват се общо 38 схеми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, като 15 от тях са процедури за подбор на проекти.

Преди дни директорът на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова увери, че няма заплаха от спиране на средства по ОП "Развитие на човешките ресурси" и страната няма да загуби нито стотинка по програмата.

От старта на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 - 2013 г. размерът на извършените плащания от страна на ЕК възлиза на 980,5 млн. лв., което е 48,6% от договореното за програмата европейско съфинансиране. От началото на годината тези плащания от страна на Комисията са в размер на 364 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още