IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Общини ще кандидатстват с проекти за пречиствателни станции по ПРСР

Бюджетът на мярката е 13,1 млн. евро

13:37 | 21.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Общини ще кандидатстват с проекти за пречиствателни станции по ПРСР

От 2 до 9 декември Държавен фонд „Земеделие“ ще приема проекти на общини по Мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” към Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Общо 14 общини от седем области могат да подават проекти за строителство на канализационни съоръжения за пречистване на отпадъчните води, съобщиха от фонда.

Това са общините: Белица, Петрич, Сатовча, Симитли и Якоруда (обл. Благоевград), Айтос и Несебър (обл. Бургас), Кочериново и Сапарева баня (обл. Кюстендил), общ. Тетевен (обл. Ловеч), общ. Септември (обл. Пазарджик), Калояново и Садово (обл. Пловдив) и общ. Баните (обл. Смолян). 

Бюджетът е 13,1 млн. евро. Средствата са осигурени с решение на Министерски съвет от 8 март 2013 г. за договаряне над бюджета по мерки от ПРСР.

По  мярка 321 се финансират проекти за пътна инфраструктура, за мобилност на работната сила в селските райони, за водоснабдителната и канализационна мрежа, за достъп до културни и спортни мероприятия, за достъпа до социални, информационни и комуникационни услуги, както и за достъп до места за отдих и туризъм.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още