IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отвориха ценовите оферти за ремонта на жп гарата в Бургас

Тримата останали кандидати предлагат цена между 6 и 9 млн. лева без ДДС за своята дейност

12:35 | 31.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Отвориха ценовите оферти за ремонта на жп гарата в Бургас

Ценовите предложения на три от офертите за реконструкцията на жп гарата в Бургас бяха отворени днес в сградата на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Един от кандидатите - „Реминг и Планекс“ отпада от надпреварата.

Според отворените оферти цялостният ремонт на комплекса ще струва между 6 и 9 млн. лева (без ДДС).

Най-висока цена е предложило сдружението „Гара Пиргос 2013“ - 9,05 млн. лева, а най-ниска е офертата на „Девня Строй Инженеринг“, чиято стойност е 6,06 млн. лева. Третият допуснат участник – „Железопътна инфраструктура Бургас“ очаква 7,2 млн. лева за реализиране на предвидените от НЖКИ дейности.

Ремонтът на гаровия комплекс в Бургас получи финансиране от ОП „Транспорт“. Плановете са за пълно архитектурно обновяване на приемната сграда, като фасадата й ще бъде запазена, тъй като е паметник на културата.

Ще бъде подобрен достъпът на хора с увреждания, както и повишена и енергийната ефективност на сградата. Ремонтни дейности са предвидени и за целия гаров комплекс.

Проектът  е в съзвучие на плановете на общината за развитието на цялата зона като място за обществено ползване, коментират още от НКЖИ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още