IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спират доизграждането на четирилентовия път Бургас - Слънчев бряг

В бюджета за догодина не са заложени пари за изпълнението на проекта, съобщи областният лидер на ГЕРБ в Бургас

14:46 | 28.10.13 г.
Спират доизграждането на четирилентовия път Бургас - Слънчев бряг

В проектобюджета за 2014 г. не са заложени средства за доизграждането на четирилентовия път за Слънчев бряг и по - специално обходите на Поморие и Ахелой, съобщи областният лидер на ГЕРБ - Бургас Димитър Бойчев, цитиран от агенция "Фокус".

Не са заложени средства нито за доизграждането на пътя, нито за отчуждителни процедури.

Почти сигурно е, че се спира и проектът за изграждане на нова велоалея, която е част от големия проект за Интегриран градски транспорт в Бургас. Бойчев коментира още, че  все пак има малък шанс общината да усвои нужните 3 млн. за изграждането на велоалеята.

Зе целта трябва две министерства да съгласуват позициите си, за да започне изпълнението на проекта. Ако не се разберат, това ще бъде първият проект, по който Община Бургас ще изгуби европейски пари. 

Тези, и други инфраструктурни проекти са били заложени в регионалната предизборна програма на Коалиция за България за развитието на областта, но реално в публикувания проектобюджет за следващата година средства за тях няма, допълни още Бойчев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още