IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсят одитор за дейността на Разплащателна агенция

Проверката трябва да гарантира, че от еврофинансирането ще бъдат изключени разходите, които са възникнали при нарушаване на правилата на ЕС

15:06 | 25.10.13 г.
Търсят одитор за дейността на Разплащателна агенция

Агроминистерството обяви конкурс за сертификационен одит на Разплащателна агенция (РА) на Република България, показа справка в регистъра на обществените поръчки.

Целта е да бъде избран изпълнител, който да провери достоверността на годишните счетоводни сметки и съответствието на РА с европейските критерии.

Поръчката включва финансов контрол на разходите на Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ) и Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР).

Проверяващите трябва да гарантират, че е изградена прозрачна и ефективна система за управление и контрол и добро функциониране на процедурите за вътрешен контрол в агенцията.

Целта е да се гарантира, че от еврофинансирането ще бъдат изключени разходите, които са възникнали при нарушаване на правилата на Общността, както и че бюджетните средства са изразходени в условия на публичност и прозрачност, свободна и лоялна конкуренция и равнопоставеност и недопускане на дискриминация.

Одиторските услуги ще са на стойност 2,2 млн. лв. без ДДС. Средствата са от  бюджета на МЗХ. Участникът следва да е изпълнил минимум 5 подобни договора през последните пет години назад от крайния срок за подаване на оферти.

Основният критерий за класиране на участниците е най-ниска цена. Срокът за получаване на оферти е 28.11.2013 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още