IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

251 общини ще получат техническо оборудване от програма "Техническа помощ"

Проектът е разработен от сдружението на общините

16:44 | 21.10.13 г.
251 общини ще получат техническо оборудване от програма "Техническа помощ"

До края на тази година общо 251 български общини ще получат специализирано техническо оборудване, финансирано от Оперативна програма „Техническа помощ“. Проектът „Е-ПОДЕМ - Европейски проекти, общински дейности и електронен мениджмънт” е разработен от Националното сдружение на общините в Република България и е на обща стойност 7 785 100 лв., съобщиха от дирекцията на програмата.

Освен настолни компютри и аудио-визуална и размножителна техника, общините ще разполагат и с високотехнологични иновативни устройства, сред които специализирани киоск-терминали за употреба от гражданите и широкоформатни скенери за документи с големи размери за обработване, споделяне и съхранение на електронни копия на строителни планове и скици.

„Проектът E-ПОДЕМ е много важен, защото създава предпоставка за електронизация на дейностите по подготовка и изпълнение на европейски проекти, както и възможност за достъп до безплатна експертна и консултантска подкрепа за местните власти чрез ресурсен център, който улеснява комуникацията между общините и управляващите органи на оперативните програми“, заяви Ирена Първанова, ръководител на Управляващия орган на ОП „Техническа помощ“.

Дейностите, залегнали в проекта, дават предпоставки за прилагане на системен подход и гарантиране на прозрачност в управлението на проектите. Чрез тях ще бъде стимулирана възможността за електронен обмен на документи, което от своя страна улеснява и ускорява комуникацията между общините, НСОРБ и Управляващите органи на оперативните програми. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още