IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Със софтуер за 364 хил. лв. МОН ще търси работа на учениците

Системата за кариерно ориентиране ще включва и психологически инструментариум за съвети

11:23 | 07.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Със софтуер за 364 хил. лв. МОН  ще търси работа на учениците

Обществена поръчка за разработването на система за кариерно ориентиране на учениците е обявило Министерството на образованието и науката (МОН). Прогнозната стойност на услугата е 364 хил. лв. без ДДС, става ясно от документа, публикуван от Агенцията за обществени поръчки.

Целта е да бъде разработен интерфейс на модул по кариерно ориентиране. В проекта ще бъдат включени: информация за структурата и видовете подготовка в училищното образование, информация за институциите в системата, данни за профилите и професиите, които се изучават.

Всичко това трябва да бъде допълнено с психологически инструментариум за диагностика и съветване. Част от работата е създаването на регистър на центровете за кариерно развитие и на кариерните консултанти в тях.

Предвижда се и изработването на информационен сайт за проекта и мултимедийна образователна платформа. Крайният продукт трябва да е информационно-търсеща система за кариерно ориентиране.

Обществената поръчка се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Участниците в процедурата трябва да притежават специфичен опит в кариерното ориентиране. Оферти ще се приемат до 24 октомври 2013 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още