IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изплатени са допълнителни 6,5 млн. за необлагодетелствани райони

Плащането не е обвързано с продукция или отглеждането на животни

14:00 | 28.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Изплатени са допълнителни 6,5 млн. за необлагодетелствани райони

Фонд „Земеделие” е изплатил допълнителни 6,5 млн. лв. субсидии за необлагодетелствани райони. Плащанията са по две мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), по които се подпомагат стопани за природни ограничения в планинските райони и за райони с ограничения, различни от планинските.

Плащането се определя на хектар и не е обвързано с продукция или отглеждането на животни. С участието си по някоя от двете мерки кандидатите поемат петгодишен ангажимент от извършване на първото компенсаторно плащане. Максималната субсидия по първата мярка е до 8000 евро, а по втората - 3500 евро.

Целта на мерките е да се поддържа земеделската дейност в необлагодетелстваните райони и да се предотврати изоставянето на земеделските земи, също така и да се поддържат ландшафтът и биологичното разнообразие. Задължително е фермерите да спазват условията за добро земеделско и екологично състояние на земята.

През декември 2012 г. за необлагодетелствани райони бяха разплатени субсидии в размер на 63,4 млн. лв. Така с последното плащане общата сума за необлагодетелстваните райони достига 69,9 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:13 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още