IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служителите в Президентството подобряват квалификацията си по европейски проект

По ОПАК администрацията на президента ще може да получи допълнителни езикови курсове, както и други обучения

14:24 | 08.08.13 г. 1
Служителите в Президентството подобряват квалификацията си по европейски проект

Служителите в администрацията на Президентството ще получат възможност за повишаване на професионалната си квалификация чрез проект, финансиран по европейските програми, съобщиха от пресслужбата на президента Росен Плевнелиев. 

Проектът се финансира по ОП "Административен капацитет". Общата стойност е малко над 43,4 хил. лева, а продължителността - до 27 юни 2014 година. За първи път президентската администрация е допусната като бенефициент по европейски оперативни програми. 

Сред специфичните му цели са ефикасно изпълнение на служебните задължения, подобряване на качеството на административното обслужване и повишаване на мотивацията на служителите от общата и специализираната администрация на президентската институция.

Предвижда се обучение на служители по програми на Института за публична администрация, както и провеждане на езикови курсове по английски, немски и френски език. Очаква се повече от 60 служители на президентската институция да повишат езиковата си квалификация и да придобият познания по втори и трети чужд език.

От обучението по програмите ще се възползват служители от дирекциите „Канцелария“ и „Правна“ и от отдел „Информационно и комуникационно обслужване“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
mailoff
преди 10 години
100% в дирекция "Канцелария" са най-подходящите хора за преквалификация...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още