IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд „Земеделие” изплати 1,3 млн. лв. по програма "Рибарство"

Проектите са за отглеждане на миди и пъстърва

17:05 | 10.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Фонд „Земеделие” изплати 1,3 млн. лв. по програма "Рибарство"

Разплащателната агенция преведе субсидии за производствени инвестиции в аквакултурата за два инвестиционни проекта по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

Първият проект е за изграждане на мидена ферма в залива на Равда. Бенефициентът е получил 759 670 лв. междинно плащане за завършен първи етап от изпълнението на проекта. Закупени са колекторни линии за култивиране на черна мида, сигнална инфраструктура, както и сервизен плавателен съд.

Второто предложение е получило 200 854 лв. междинно плащане за реконструкция на рибовъдна база в град Левски. Инвестиционното намерение включва изграждане на ново бетоново басейново рибовъдно стопанство за отглеждане на пъстърва.

Запазва се интересът към мярката за постоянно прекратяване на риболовни дейности. Собствениците на няколко кораба са получили общо 415 605 лв. безвъзмездна финансова помощ заради постоянното прекратяване на стопанския риболов, извършван в акваторията на Черно море.

Тази мярка има компенсаторен характер и се финансирана от Европейския фонд за рибарство. Безвъзмездната помощ е до 100% от размера на изчислените премии. От тях 85% са европейски средства, а останалите 15% доплаща държавният бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още