IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Четири църкви получават 1,5 млн. лв. за ремонт и обновяване

Средствата са от Програмата за развитие на селските райони, по която досега е финансирана реконструкцията на 140 храма

14:59 | 09.07.13 г.
Четири църкви получават 1,5 млн. лв. за ремонт и обновяване

Четири църкви получават 1,5 млн. лв. от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за ремонт и обновяване, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

Проектите предвиждат ремонт на сградите на църквите и подобрения на прилежащите им пространства. В едно от предложенията са заложени разходи за осигуряване на достъпна среда и пожарна безопасност. Друг храм ще инвестира в озеленяване, ВиК и електрическа система. Одобрена е и инвестиция за изграждане на битова сграда.

Храмовете ще получат средствата от бюджета на Мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от ПРСР.  Църквите се намират в общините Правец, Перник и Любимец. Досега със средства от програмата е финансирана реконструкцията на 140 храма.

По същата мярка ще бъде реализиран и проект на община Никопол. Той предвижда благоустройство на площадки и паркове в осем села в общината. С част от субсидията ще бъде ремонтирана и основната улица на друго село в района. Субсидията е близо 876 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още