IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промотираме български яйца в Гърция и Румъния с европейски пари

Общият бюджет на програмата е на стойност 1,9 млн. евро, като половината от тях са от европейско финансиране

16:06 | 25.04.13 г.
Промотираме български яйца в Гърция и Румъния с европейски пари

Европейската комисия одобри схема за популяризиране на българските яйца в друга страна от общността. Общият бюджет на програмата е 1,89 млн. евро, като европейското финансиране покрива половината от разходите – 946 хил. евро.

Изпълнител на двугодишната програма е Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ). Основно мерките ще бъдат насочени към съседните държави – Гърция и Румъния.

Общо одобрени бяха 22 програми за популяризиране на селскостопански продукти с бюджет от почти 72 млн. евро. Европейските средства за тях са общо 36 млн. евро.

Програмите обхващат зехтин, мляко и млечни продукти, месо и пресни и преработени плодове, както и биологични продукти, вина и други качествени европейски продукти.

На този етап България реализира няколко подобни програми. Основно те са за популяризиране на пресни плодове и зеленчуци, консерви, млечни продукти и на вина. 

Какво ще се случи с българското земеделие и животновъдство през новия програмен период (2014 - 2020 година) е темата на Клуб Investor.bg през май. Тук можете да откриете повече подробности за събитието и програмата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още