IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Половината от средствата за селските райони вече са разплатени

Опазихме възможността за плащане на база площ, отчете новият служебен зам.-министър в МЗХ Снежана Благоева

13:21 | 21.03.13 г.
<p>
	<em>Светлана Боянова (крайната вляво) предава щафетата на Снежана Благоева (втората вляво). Снимка: МЗХ</em></p>

Светлана Боянова (крайната вляво) предава щафетата на Снежана Благоева (втората вляво). Снимка: МЗХ

По Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) към момента са договорени 73% от предвидените средства. Изплатени са 46% и така са спасени около 1 млрд. евро, отчете досегашния зам.-министър на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) Светлана Боянова. Тя условно „предаде“ поста на своята заместничка Снежана Благоева.

"Благоева може да разчита на мен като експерт", заяви още Светлана Боянова, цитирана от агенция „Фокус“.  Препоръката беше да не бъде спиран диалогът с неправителствения сектор.

В Брюксел един от големите успехи беше да запазим възможността за плащане на база площ, обясни от своя страна Снежана Благоева. До 2020 година ние няма да се наложи да прилагаме система за права на плащане, с което се решава проблемът с референтните периоди.

На този етап обаче все още няма решение по отношение на мерките за промяна в Общата селскостопанска политика (ОСП), макар и от ЕП да гласуваха основните параметри на програмата. 

По време на конференцията стана ясно още, че по време на служебното управление на МЗХ ще бъде обърнато внимание на животновъдството и частност на овцевъдството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още