IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд "Земеделие" отпусна над 24 млн. лева за модернизация на стопанства

Голяма част от одобрените проекти са на собственици на животновъдни ферми

14:56 | 18.03.13 г.
Фонд "Земеделие" отпусна над 24 млн. лева за модернизация на стопанства

Общо 77 проекта ще получат финансиране по мярка 121 „Модернизиране на земеделски стопанства“ на Програмата за развитие на селските региони (ПРСР), съобшиха от Фонд „Земеделие“. Отпуснатите средства са в размер на 24,1 млн. лева.

Голям е броят на одобрените проекти на животновъдни стопани – 26 кравеферми ще получат средства за изграждане на доилни зали, фуражораздаващи ремаркета и други. Финансиране ще получат и два проекта на ферми за кокошки носачки, както и проекти за създаване на птицеферма и свинеферма и за модернизация на овцевъдна ферма.

Четиринадесет от проектите са насочени към овощарството – за засаждане на череши, сливи, ябълки, праскови и кайсии. Те ще получат финансиране за изграждане на системи за капково напояване, техника за реколтиране, пръскачки и продукти за растителна защита.

Подкрепа по тази мярка ще получат и проекти за биологично отглеждане на бял риган и орехи, става ясно още от съобщението на фонда.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още