IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модернизират стопанства с 24 млн. лева по ПРСР

Подкрепа ще получат и проекти на биологични стопанаства

12:47 | 25.02.13 г.
Модернизират стопанства с 24 млн. лева по ПРСР

110 ферми ще получат 24,2 млн. лева по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства“ от Програмата за развитие на селските региони, съобщават от ДФ „Земеделие“. Проектите са свързани основно със закупуване на селскостопанска техника.

Най-много от одобрените проекти идват от стопанства, които отглеждат овошки, зърнени и маслодайни култури. С европейските средства ще бъдат изграждани системи за напояване, ще бъдат купувани трактори, пръскачки и друга техника, става ясно още от съобщението.

Подкрепа получават и биостопанства. Одобрение е получил проект за прочистване на площи и закупуване на техника за отглеждане на биологична шипка, както и за създаване на нови насаждения от биологични орехи, лешници и грозде.

По отношение на животновъдството най-много проекти са от кравеферми. С парите от ПРСР ще бъде закупено оборудване за покриване на стандарти за хуманно отношение към животните, е записано в европейските директиви. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още