IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриват завод за ремонт на метровлакове

Проектът е на стойност 17 млн. лв. по ОП „Транспорт“ и включва модернизация на депото

10:29 | 17.01.13 г. 2
Откриват завод за ремонт на метровлакове

Над 17 млн. лв. са инвестирани в разширяване на депото и в завод за ремонт на столичното метро в кв. „Обеля“ със средства по оперативна програма „Транспорт”, съобщават от министерството на транспорта.

По този проект са изградени близо 7 км метро трасе, закупени са 18 нови метровлака и е модернизирано съществуващото депо на "Метрополитен".

Новият завод ще осигури 150 работни места. В него ще има четири халета. Tри от тях ще са с канали и коловози. Те ще са оборудвани с крикове за повдигане на цели влакове. В четвъртото помещение ще се ремонтират възли. В сградата ще има и склад за резервни части, както и специална зала за механично миене и боядисване на вагоните.

Разширението на депото в кв. "Обеля" е част от Етап II от проекта за разширение на метрото в София, който включва двата изградени лота: лот 1: „ж.к. Обеля – Надлез Надежда” (с дължина 4,15 км и 4 метростанции) и Лот 2: „ж.к. Младост І –бул. Цариградско шосе” (с дължина 2,2 км. и 2 метростанции).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:09 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
boogeyman
преди 11 години
още един завод за пластмасови сламки, с 25 работни места ни трябва, и ще задминем Китай по индустриално производство
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Rumen_
преди 11 години
Колко са всичките влакчета за метро, които имаме в момента? 30? 40? 50?И за тези (почти нови) влакчета са нужни 150 човека, които да ги ремонтират?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още