IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейската комисия ни дължи 192 млн. евро за европроекти

В европейската хазна до края на тази година има по-малко от 500 млн. евро, след като страните от общността отказаха да актуализират бюджета

16:22 | 28.11.12 г.
Европейската комисия ни дължи 192 млн. евро за европроекти

Европейската комисия е изплатила част от задълженията си към България – през последните седмици са преведени 207,9 млн. евро. Остава да получим още 192,3 млн. евро.

Това става ясно от справка, предоставена на бюджетната комисия в Европейския парламент, съобщават от пресслужбата на българския евродепутат Ивайло Калфин.

Заради недостига на средства в европейския бюджет от Брюксел забавиха изплащането на 400,2 млн. евро за изпълнени дейности по проекти, получили финансиране от структурните и Кохезионния фонд.

На 12 ноември Европейската комисия поиска допълнително 8,9 млрд. евро, за да плати фактури, идващи от страните в общността. Страните-членки обаче не се съгласиха с тази актуализация на европейския бюджет.

От тогава ЕК е платила общо 7 млрд. евро към членовете на общността. В момента в европейския бюджет има 459 млн. евро, става ясно още от справката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още