IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 16 млн. лева получиха университети за дистанционно обучение

По ОП "Развитие на човешките ресурси" бяха връчени и договори за над 6 милиона лева за млади учени

11:45 | 15.10.12 г.
Над 16 млн. лева получиха университети за дистанционно обучение

Премиерът Бойко Борисов и министрите на образованието и на труда Сергей Игнатов и Тотю Младенов връчиха договори за над 16 милиона лева на университети за развитие на електронни форми на дистанционно обучение, съобщиха от социалното министерство.

Средствата са осигурени от ОП "Развитие на човешките ресурси", като за целия проект са предвидени 30 милиона лева за висшите училища. Всеки от одобрените университети получава до 800 хиляди лева за електронното обучение.

По европейската програма бяха връчени и договори на стойност 6 млн. лева за подкрепа на докторанти, специализанти и млади учени. Общият бюджет по схемата за подкрепа на младите учени е 14 млн. лева.

Всеки един от одобрените докторанти или млади учени получава финансиране до 20 хиляди лева, за да се повиши качеството на научните му разработки и да се подобрят условията му за работа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още