IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството планира да завърши магистрала "Хемус" до 2017 г.

Предстои изготвянето на идеен проект за отсечката Ябланица-Шумен, заяви регионалният министър Лиляна Павлова

16:33 | 10.08.12 г. 2
<p>
	<em>Регионалният министър Лиляна Павлова откри рехабилитирания път Старо Оряхово - Долни Чифлик - Гроздьово &ndash; Бозвелийско&nbsp;</em> Снимка: БТА</p>

Регионалният министър Лиляна Павлова откри рехабилитирания път Старо Оряхово - Долни Чифлик - Гроздьово – Бозвелийско  Снимка: БТА

Автомагистрала „Хемус” трябва да бъде цялостно изградена до 2017 г.. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която тази сутрин откри рехабилитираната отсечка от пътя Старо Оряхово-Гроздьово във Варненска област, предаде БТА. 

Участъкът е с дължина близо 12,3 километра и се финансира с 4,7 милиона лева по оперативна програма "Регионално развитие". Министърът подчерта, че рехабилитацията на второкласните пътища е от изключително значение за всички българи. От 20 хиляди километра пътна мрежа в страната 80 процента са второкласните пътища.

На въпрос за неизградения участък Ябланица - Шумен на магистрала "Хемус" Павлова отговори, че е задължително целият участък да бъде построен наведнъж и от един изпълнител. По думите й до 2014 г. трябва да се избистри идейният проект за отсечката, а ориентировъчната цена на трасето е около 1 млрд. евро.

Приоритет в дейността на ведомството през следващия програмен период за усвояване на евросредства, ще бъде цялостното изграждане на автомагистралите „Струма” и „Хемус”, реализирането на тунел под връх Шипка и строежът на скоростните пътища Русе-Велико Търново и Русе-Шумен, уточни Павлова.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
stoiloff
преди 11 години
Не може министър на регионалното развитие да не е инженер! Не архитект! Инженер! За да разбира от строителни материали,технологии и процеси! Всичко друго е загуба на ресурс! Още повече човек без житейски опит! Иначе машината работи, въртят се колелата,пара се вдига, но капацитет няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 3
Jay Gould
преди 11 години
Правителството котка и се опитва да излъже варненци и хората от североизтока с тия басни, но вече едва ли остана кой да им вярва на лъжите. На снимката на Инвестор виждаме един бивш доносник от ДС и щерката и внучката на комунистическа фамилия. Тоест, фактори които и да искат не могат нищо.. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още