IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изплатени са над 300 хил. лв. за два проекта по ОП „Рибарство”

Средствата са за нарязване на риболовен кораб за скрап и за автоматизиране на рибното производство

16:39 | 03.08.12 г.
Изплатени са над 300 хил. лв. за два проекта по ОП „Рибарство”

Държавен фонд „Земеделие” изплати над 300 хил. лева за два проекта от оперативна програма „Рибарство”, съобщиха от разплащателната агенция.

Първият проект е по мярката „Публична помощ за постоянно прекратяване на риболовни дейности”, по който бенефициентът е получил безвъзмездна финансова помощ от малко над 183 хиляди лв. за нарязване на риболовен кораб за скрап. 

Тази мярка има компенсаторен характер и се финансира от Европейския фонд за „Рибарство” (ЕФР). Безвъзмездната помощ е до сто процента от размера на изчислените премии. От тях 85% са европейски средства, а 15% – национално доплащане.

Другият финансиран проект е по мярката „Инвестиции в преработка и маркетинг на рибни продукти и продукти от аквакултура”. Разплащателната агенция изплати авансово 126 хил. лв. за въвеждане на информационна система за автоматизиране на рибното производство.

Одобрената обща инвестиционна стойност на проекта е 422 хил. лв., а субсидията е 253 хил. лв. Според условията на мярката субсидията покрива до 60% от размера на одобрената инвестиция. Крайният срок за изпълнението на проекта е 28 февруари 2013 г.  Мярката също се финансира от Европейския фонд за „Рибарство”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още