IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Московски очаква 200 млн. лв. от приватизацията на товарните превози на БДЖ

Безплатните карти за тази година няма да бъдат отнемани, гарантира транспортният министър

14:58 | 11.07.12 г.
Московски очаква 200 млн. лв. от приватизацията на товарните превози на БДЖ

"Логичната цена, която очакваме да получим от приватизацията на БДЖ "Товарни превози", е поне 200 млн. лв. С тази сума се надяваме да покрием поне част от задълженията, които железницата има към кредиторите".

Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, коментирайки актуални проблеми в сферата на транспорта и съобщенията. 

По думите на Московски поредицата от протести в системата са повлияни от новите промени, предприети от ръководството на железниците, едно от които е и раздържавяването на "Товарни превози".

"Вероятно реализираните от нас проекти, приходите от които възлизат на десетки милиони лева, "изнервят" КНСБ. Време е обаче да стане ясно кой и как си върши работата. Мисля, че отстрани ясно си личи. Имаме нови спални вагони, които ще влязат в употреба до месец. Вложихме средства в подновяването на инфраструктурата. Успяхме да договорим 600 млн. лв. евросредства за покупката на нови влакове в началото на 2014 г.", заяви ресорният министър.

Според него новият подвижен състав трябва да бъде присъединен към железницата най-късно в началото на 2015 г.

По повод напрежението, което се създаде с отнемането на част от социалните преференции на работещите, Московски отново даде обещание, че безплатните карти за всички служители в системта няма да бъдат отнемани до края на 2012 г.

В момента на безплатно пътуване имат право близо 350 000 настоящи, бивши и пенсионирани служители на БДЖ и НК „Железопътна инфраструктура”, техните семейства и служители на различни държавни ведомства.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още