IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Напусна още един зам.-министър на икономиката, отговарящ за еврофондовете

Жулиета Хубенова се задържа на поста само четири месеца

14:42 | 21.05.12 г. 1
<p>
	<em>Жулиета Хубенова </em>&nbsp; &nbsp; Снимка: БТА</p>

Жулиета Хубенова     Снимка: БТА

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Жулиета Хубенова, която беше назначена в края на януари тази година с ресор оперативна програма „Конкурентоспособност на българската икономика“, е освободена от поста. Заповедта е разписана от министър председателя Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Внезапната рокада изненада дори служители от министерството, които научиха от днешното интервю на министъра на икономиката Делян Добрев пред БНТ, че лично той поема изпълнението на програмата.

Жулиета Хубенова беше назначена на поста в края на януари от бившия министър Трайчо Трайков, след като предишният зам.- министър Евгени Ангелов беше изтеглен като икономически съветник на президента Росен Плевнелиев.

Преди това Хубенова съветваше Трайков по усвояването на еврофондовете. За краткото време от поемането на поста Хубенова предложи сливането на администрациите от агенцията за малки и средни предприятия и министерството, чиято цел беше да се съкратят сроковете за одобрението на проектите.

Като причина за освобождаването й от МС съобщават, че Хубенове е подала молба за напускане по лични причини.

Опитите да се свържем с нея се оказаха неуспешни, тъй като мобилният й телефон беше изключен. Според запознати Хубенова е в чужбина.

Рокадите в икономическото министерство започнаха с освобождаването на Трайчо Трайков от поста министър на икономиката в началото на март. В края на същия месец пък беше освободен зам.-министър Димитър Чохаджиев.

Още новини от България четете в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
ради
преди 12 години
Жалко, Хубенова е човек с богат практически опит и ясни виждания.Надявам се да не върнат статуквото - изпълнителна агенция и дирекция в министерството. Премахването на МЗ е наистина правилна стъпка. Допълнително трябва да се опростят както процедурите по кандидатстване, така и процедурите по провеждане и отчитане на проектите.Надявам се и на удачно експертно, а не политическо назначение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още