IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Асарел Медет“ завърши европроект за 16,7 млн. лв.

След модернизацията обогатителната фабрика ще увеличи годишния добив на мед с 875 тона

17:14 | 08.05.12 г.
„Асарел Медет“ завърши европроект за 16,7 млн. лв.

Медодобивният комбинат „Асарел Медет“ край Панагюрище приключи успешно инвестиционния си проект в обогатителната фабрика, част от който се субсидира по линия на оперативна програма „Конкурентоспособност на българската икономика“, съобщиха от министерството на икономиката.

Инвестицията надхвърля 16.7 млн. лева, от които безвъзмездното европейско финансиране е в размер на 3.3 млн. лв., съобщи при официалното приключване на двугодишния проект министърът на икономиката Делян Добрев.

С модернизацията цикълът на подготовка и преработка на рудата ще се подобри, което ще осигури извличане на по-големи количества мед. Средногодишно добивът ще се завиши с 875 тона метал, се посочва в прессъобщението.

Министър Добрев информира бизнеса за предприетите от министерството подобрения, които имат за цел да облекчат кандидатстнването по оперативната програма.

Новите процедури ще съкратят наполовина съгласувателните подписи на проектите. В момента всеки проект трябва да мине през 24 нива на оценка, в бъдеще ще бъдат 12, поясни още Добрев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още