IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може да има отделна европрограма в подкрепа на туризма след 2014 г.

Новата структура за усвояване на средствата от европейските фондове ще бъде готова през април

16:54 | 22.03.12 г.
 Може да има отделна европрограма в подкрепа на туризма след 2014 г.

Предвижда се в новата административна структура, по която ще се усвояват средствата от европейските фондове в периода 2014 г. - 2020 г., да бъдат създадени нови специализирани програми като например "Пътища", "Образование" или „Туризъм“. Това съобщи министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев по повод бъдещата административна структура на европейските програми, предаде БТА.

Очаква се документът да бъде готов през април, като приемането му ще стане след широко обществено обсъждане с неправителствени и бизнес организации, посочва Дончев.

Все още на експертно и политическо ниво се обсъжда възможността броят на програмите да бъде намален на пет или шест, за да има по-добра координация и оперативност. Възможно е сегашните оперативни програми "Техническа помощ" и "Административен капацитет" да бъдат обединени в една, тъй като имат сходна дейност.

В средата на тази година ще бъде готова и Националната програма за развитие „България 2020“, която фокусира бъдещите приориретни области за инвестиции в инфраструктурата, водния сектрор, иновациите, конкурентоспособността на икономиката и развитието на човешки ресурси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още