IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изплатените средства по еврофондовете достигат 2,8 млрд. лв.

Само през есента са извършени допълнителни плащания за 380 млн. лв., съобщи министърът по еврофондовете Томислав Дончев

15:40 | 02.12.11 г.
Изплатените средства по еврофондовете достигат 2,8 млрд. лв.

Към момента договорените средства по оперативните програми са в обем 9 милиарда лева, което е над половината от ресурса по седемте оперативни програми. Това съобщи министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев  при днешния парламентарен контрол.

Изплатените средства достигат 2,8 млрд. лв. и вече доближават 18-процентното усвояване на ресурса за седемгодишния период, поясни Дончев. Той добави, че само през есента са извършени допълнителни плащания за над 380 млн. евро, които са подадени в Брюксел за възстановяване.

Целта на ведомствата е до края на тази година изплатените евросредства да бъдат в размер на 3 млрд. лв.

От посещението си в Брюксел в началото на тази седмица имам уверението на колегите от Еворпейската комисия, че всички подадени средства ще бъдат възстановени, с което ще бъдат изпълнени параметрите за приходите от Еврокомисията в бюджета за 2011, коментира още министърът.

При визитата в Брюксел Томислав Дончев подписа и меморандум за сътрудничество със Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие, които ще окажат експертно съдействие по линия на техническата помощ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:20 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още