IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дянков: Пловдив почти няма спечелени пари от еврофондове

Пловдив трябва да взема пример от София и Бургас и да работи много повече по европроекти, категоричен бе вицепремиерът

21:06 | 25.08.11 г.
Дянков: Пловдив почти няма спечелени пари от еврофондове

Вторият по големина град в България би трябвало да има поне втория най-добър бюджет от европейски проекти, но за съжаление община Пловдив почти няма спечелени пари от еврофондове, коментира финансовият министър Симеон Дянков, цитиран от БТА. По думите му Пловдив се отличава с това, че общинското ръководство работи много зле по европейски проекти. Ако градът наистина иска да се реорганизира и да става по-добър, трябва да взема пример от София и Бургас и да работи много повече по европроекти, категоричен бе вицепремиерът.

Дянков инспектира реконструкцията на Римския стадион в Пловдив. Тези обекти обикновено се реализират с кофинансиране от общините, но кметът на Пловдив отказа и затова, и по изключение, отпуснахме авансово 850 хил. лева от държавния бюджет, каза пред журналисти Дянков. Той уточни, че след края на първия етап от проекта тези средства ще бъдат възстановени от Европейския финансов механизъм.

Строителните дейности по реконструкцията на Римския стадион вървят добре и по график, каза областният управител на Пловдив Иван Тотев. С реализирането на този проект ще променим изцяло визията на пловдивската главна улица и ще направим града още по-атрактивен за туристите, подчерта Тотев.

Общата стойност на този етап от проекта „Античният стадион на Филипопол - опазване, рехабилитация и градско обновяване“ е близо 712 хил. с ДДС, а срокът за изпълнение е до 15-ти декември тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 12.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още