IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд „Земеделие” сключи договори за 186 млн. лв. по програмата за агросектора

С най-много средства ще бъдат подпомогнати 21 общини

15:28 | 02.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Фонд „Земеделие” сключи договори за 186 млн. лв. по програмата за агросектора

През юли Фонд „Земеделие” сключи 803 договора за 186 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), съобщиха от фонда.

Най-много кандидати - 628 на брой са одобрени по мярка 141. Чрез нея фондът насърчава преструктурирането на полупазарни стопанства в пазарни за срок от пет години. Одобрените кандидати ще получат субсидии за над 9 млн. лв.

С най-много средства ще бъдат подпомогнати 21 общини по мярка 321 - основни услуги за икономиката на селските райони. Подписаните с тях договори са за близо 74 млн. лв. Мярката финансира строежа и обновяването на инфраструктурата, производството на енергия от възобновяеми енергийни източници, както и строежа и ремонта на културни центрове.

Над 46 млн. лв. са договорени с 56 предприятия от хранителнопреработвателната и горската индустрия по мярка 123 - добавяне на стойност към земеделски и горски продукти.

За сключените през месец юни 589 договора субсидиите са за близо 210 млн. лв. Заедно с договорите от юли общия размер на одобрените субсидии достига 400 млн. лв.

От фонда съобщават за други одобрени проекти на 10 общини по мерките основни услуги за икономиката и за обновяване и развитие на населените места. Субсидиите са за над 23 млн. евро. Те са за ремонти на общински пътища и спортни центрове, за изграждане на дневен център за възрастни хора, както и за подобряване на енергийната ефективност в административни сгради.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:32 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още