IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Промениха наредбите по "общинските" мерки от програмата за селските райони

Общините ще могат да заявяват окончателно плащане и дейности, които са реално извършени, но за същите не са направени плащания за изпълнение на дейността

20:23 | 04.07.11 г.
Промениха наредбите по "общинските" мерки от програмата за селските райони

Изменени са наредбите за реда и условията за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по двете "общински мерки" от Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013 г. - "Обновяване и развитие на населените места" и "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони.

Това предаде БТА, като се позова на съобщение от дирекция "Връзки с обществеността и протокол" на Министерството на земеделието и храните.

С измененията в наредби се посочват необходимите документи, които се изискват от общините, подаващи заявки за окончателно плащане по проектите си в държавен фонд "Земеделие" и в същото време искат да получат безлихвен заем от републиканския бюджет.

Измененията дават възможност на общините, които са бенефициенти по програмата, да представят проформа фактура и инициирано бюджетно платежно нареждане чрез платежните процедури за онази част от разходите, които не са реално извършени при подаване на заявка за окончателно плащане пред държавен фонд "Земеделие".

Това означава, че общините ще могат да заявяват окончателно плащане и дейности, които са реално извършени, но за същите не са направени плащания за изпълнение на дейността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още