IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Виртуален пазар за агропродукти ще правят български и румънски производители

С проект по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния ще бъде изграден и бизнесцентър

13:39 | 23.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Виртуален пазар за агропродукти ще правят български и румънски производители

Виртуален пазар за търговия на едро със селскостопанска продукция искат да създадат земеделски производители от община Кайнарджа (област Силистра) и колегите им от румънската община Валу луи Трайан. Те работят по съвместен проект за изграждане на агропазар и трансграничен бизнесцентър в румънската община.

Проектът е на стойност 1,3 млн. евро, средствата са от Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния.

В двете общини основен отрасъл е селскостопанското производство и с изграждането на пазара и бизнесцентъра ще се създадат нови възможности за развитието на селскостопанския сектор. Увеличават се и възможностите за експорт на селскостопанска продукция от румънското пристанище "Констанца", твърдят участниците в проекта.

Предвижда се в дейностите по проекта да бъдат включени земеделски производители и от други райони на двете страни по границата.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още