IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартира ремонтът на жп линията Пловдив-Бургас

Ремонтните работи, извършвани от „Джи Си Еф–Ск 13–Трейс рейлинфра”, ще започнат от жп гара Калояновец, област Стара Загора

13:20 | 09.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Стартира ремонтът на жп линията Пловдив-Бургас

На 11 май министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще даде старт на строителните дейности по проекта за рехабилитация на участъци по жп линията Пловдив–Бургас, съобщиха от ведомството. Ремонтните работи ще започнат от жп гара Калояновец, област Стара Загора.

Изпълнителят на проекта е консорциум „Джи Си Еф–Ск 13–Трейс рейлинфра”, който спечели обявения от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) търг за рехабилитацията на железния път.

Договорът за рехабилитацията на железопътната линия Пловдив–Бургас беше подписан официално преди три месеца. Сумата, която беше предложена от консорциума за цялото трасе, е близо 317 млн. лева (без ДДС).

След приключване на изпълнението на проекта би трябвало да се постигнат скорости от 130-160 км/час при средни в момента от около 80 км/час, което ще намали времето за пътуване с около 1 час. Проектът се финансира по Оперативна програма (ОП) „Транспорт”.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:25 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още