IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България поиска официално преразпределение на 305 млн. евро за селските райони

Средствата са за младите фермери, нова техника и общински мерки по програмата

15:46 | 29.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
България поиска официално преразпределение на 305 млн. евро за селските райони

България вече е поискала официално от Европейската комисия разрешение да бъдат преразпределени около 305 млн. евро в рамките на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), стана ясно днес на пресконференция на земеделския министър Мирослав Найденов.

В Брюксел е изпратено седмото изменение на програмата. Целта е да се прехвърлят средства от мерките, към които няма интерес, към по-атрактивните, където ресурсът е изчерпан.

Найденов припомни, че се очаква средствата да бъдат прехвърлени към мерките: 112 „Създаване на стопанства на млади фермери”, 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” и 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”.

Със седмото изменение на ПРСР се предлага най-голям дял от субсидиите да бъдат насочени към мярката за модернизиране на стопанствата – 141,7 млн. евро. 122,7 млн. евро могат да се пренасочат към проекти за изграждане на инфраструктурата в селските райони, а 40 млн. евро – към проекти на млади фермери, уточниха от земеделското министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още