IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

167 фермери подадоха проекти за модернизация на стопанствата

В средата на годината отново ще се приемат проекти за модернизация към Програмата за развитие на селските райони

16:25 | 12.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
167 фермери подадоха проекти за модернизация на стопанствата

167 проекта са подадени по мярката за модернизация на земеделските стопанства (121) от Програмата за развитие на селските райони в периода от 14 март до 4 април 2011 г., съобщиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Приемът тази година е насочен към усвояване на т. нар. гарантирани бюджети, заяви Никола Христов, директор на Дирекция „Развитие на селските райони“ в МЗХ пред земеделски производители от района на София.

В средата на годината, от 4 юли до 15 юли 2011 г., отново ще се приемат проекти по тази мярка. Целта е до края на годината фермите от ІІ и ІІІ група да бъдат приведени в съответствие с изискванията на ЕС, в противен случай те ще бъдат затворени. В момента 86 хил. ферми не покриват изискванията за сгради и оборудване.

Животновъдите с ферми І категория за София град са 13, а в областта има още 36 ферми, които отговарят на европейските изисквания. Регистрирани са и ферми от ІІ категория. Най-много са фермите от ІІІ категория – 118.

Във връзка с финансирането по мярка 112 „Създаване на стопанства за млади фермери” най-голям интерес като цяло в страната има към отглеждането на трайни насаждения. До този момент близо 4000 млади земеделци са били финансирани по мярката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още