IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Одобриха нови проекти за селските райони за над 8 млн. лв.

Инвестициите са основно за изграждане на фотоволтаични централи и развитие в областта на селския туризъм

15:59 | 18.03.11 г.
Одобриха нови проекти за селските райони за над 8 млн. лв.

На провела се днес експертна комисия за осигуряване на прозрачност към ДФ „Земеделие“ са одобрени нови 21 проекта по две мерки – за "Разнообразяване към неземеделски дейности" и мярка "Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия". Общата сума на одобрените разходи по проектите възлиза на 8,4 млн. лв., а одобрената субсидия е в размер на 6,1 млн. лв., съобщиха от фонда.

Инвестициите по двете мерки са основно за изграждане на фотоволтаични централи и развитие в областта на селски туризъм. Сред одобрените проекти е и инвестиция за оборудване на фирма за телекомуникационни услуги, както и изграждане на предприятие за пластмасови изделия.

През тази седмица фондът е превел още 4,5 млн. лв. на бенефициенти с успешно изпълнени инвестиции по осем от мерките на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Субсидии в размер на 1,3 млн. лв. са разплатени по мярката „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, а 1,5 млн. лв. са средствата, изплатени по публичната мярка „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”. Още 1,5 млн. лв. бенефициентите са получили по други шест мерки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още