IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Университетска болница спечели европейски проект за 2,8 млн. лева

Безвъзмездното финансиране е 50%, разходите за лечение ще намалеят с 10 на сто

10:30 | 24.02.11 г.
Университетска болница спечели европейски проект за 2,8 млн. лева

Университетска болница „Свети Георги” спечели финансиране на проект за 2,8 млн. лева по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007 – 2013”, съобщиха от лечебното заведение.

Одобреното проектно предложение „Интегрален център за хирургично лечение на тумори и травми” ще се реализира с 50% безвъзмездна финансова помощ, уточни изпълнителният директор доц. д-р Карен Джамбазов.

Проектът предвижда закупуване на високотехнологична иновативна интегрирана система за висококачествена компютърно навигирана хирургия в реално време. Към настоящия момент в България няма инсталирана и работеща подобна система.

Тя ще включва два основни компонента - О-рамо и хирургична навигация, като ще позволи въвеждането на нови методи за лечение и диагностика, каквито в момента не е възможно да се прилагат с наличните обикновени флуороскопски апарати.

Подобренията в лечебния процес ще намалеят с близо 10% разходите по престоя и лечението на приетите болни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още