IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удължават срока за изработване на национален план срещу измененията на климата

Проектът се финансира с около 400 хил. евро от Норвегия, срокът се удължава до април 2012 г.

17:11 | 15.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Удължават срока за изработване на национален план срещу измененията на климата

Удължава се срокът за изпълнение на проекта за изработването на Национален план за действие за изменение на климата с една година - до април 2012 г., съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Проектът се финансира с около 400 000 евро от Норвегия, която има голям опит в областта на намаляването на парниковите газове, коментираха пред Investor.bg запознати с проекта експерти.

По-дългата работа се обосновава с необходимостта да се изработи действително ефективна стратегия във връзка с изменението на климата. Промяната в срока е одобрена след предложение от страна на Министерството на околната среда и водите планът да обхваща периода 2013 – 2020 г.

Най-интензивната работа по съставянето на документа ще се изпълни през първата половина на 2011 г., а през останалата част от годината ще се проведе обществено обсъждане и съгласуване с правителствените институции.

При създаването на плана за действие за изменение на климата 2013 – 2020 г. ще бъде използван опитът на Норвегия за прилагане на мерки, в резултат на които намаляват емисиите парникови газове на общинско ниво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още