IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подадоха проекти за 3,3 млрд. лв. за развитие на икономиката в селските райони

Финансовата стойност на заявленията надхвърля три пъти договорения бюджет

15:41 | 08.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Подадоха проекти за 3,3 млрд. лв. за развитие на икономиката в селските райони

Финансовата стойност на подадените проекти по две мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) надхвърля три пъти договорения бюджет, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

Във фонда са получени 1 275 заявления на стойност 3,3 млрд. лв. по мерките за „Основни услуги за населението и икономика в селските райони” и за „Обновяване и развитие на населените места”. Първоначалният бюджет, предвиден по двете мерките, е малко над 1 милиард лева.

От експертите на ДФ „Земеделие” по двете мерки към момента са обработени 807 заявления в размер на 2,3 млрд. лв. Одобрените проекти по общинските мерки на програмата са общо 330 с финансов ресурс в размер на 692 млн. лв.

Само през последния приемен прозорец, от 20 септември до 22 октомври 2010 г., са постъпили общо 468 заявления. От тях 241 са подадените заявления за подпомагане по мярка „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 227 са за „Обновяване и развитие на населените места”. По мерките са изплатени близо 267 млн. лв. Това са авансови плащания по 264 проекта.

До края на 2010 г. по програмата е разрешено авансово плащане в размер 50% от стойността на одобрената инвестиция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още