IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разпределят 3,48 млн. лв. между фермери за подпомагане на производството

Временната държавна помощ ще се отпуска според размера на стопанството

17:07 | 19.10.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Разпределят 3,48 млн. лв. между фермери за подпомагане на производството

3 480 000 лв. временна държавна помощ ще бъдат разпределени между земеделските производители с цел запазване на производството в условията на финансова и икономическа криза. Заявления за подпомагане по схемата могат да подават свиневъди и птицевъди (отглеждащи кокошки, патици и пуйки) в периода от 20 октомври до 2 ноември 2010 г., съобщиха от Държавен фонд „Земеделие”.

Общият размер на предоставената помощ за едно стопанство не може да надхвърля 15 000 евро. Ако стопанството е получило помощ, попадаща в регламентите de minimis до 7 500 евро, сумата трябва да бъде приспадната от сега обявената мярка.

Помощта се предоставя на стопани, които се занимават с първично производство на селскостопанска продукция в свиневъдството и птицевъдството. Те могат да са физически лица, еднолични търговци и юридически лица. Условията са да са в регистъра на земеделските производители, да нямат задължения към фонда и към държавния бюджет.

Определянето на размера на помощта в зависимост от размера на стопанството ще бъде прието на УС на Държавен фонд „Земеделие” след обобщаването на информацията. Кандидатите са длъжни да запазят размера на стопанството за една календарна година и да поддържат регистрация като земеделски производители до изтичане срока на договора.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
slavkovrr
преди 13 години
Еха, кой ще получи тези парички? Ами такива депутати като Димитър Аврамов от ГЕРБ, дето имат птицеферми създадени с пари по САПАРД, без да имат необходимите разрешителни за това!!!Хем взели неправомерно пари по една програма, хем сега допълнително ще гушнат още!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още