IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дават 35 млн. лв. за нови работни места за младежи

По оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” в момента се изпълняват 69 схеми за финансиране в размер на близо 1,5 млрд. лв.

10:57 | 27.09.10 г. 1
Дават 35 млн. лв. за нови работни места за младежи

Стартира нова схема по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за създаване на заетост на младежи чрез осигуряване на възможност за стаж, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика. От бюджета на оперативната програма ще бъдат отпуснати 35 милиона лева.

Според министър Тотю Младенов схемата дава възможност на 15 000 безработни младежи до 29-годишна възраст, регистрирани в дирекции “Бюро по труда” на територията на страната, завършили средно или висше образование (дипломирани), без трудов стаж по специалността да получат посреднически услуги. Общо 90% от тях ще имат възможност да преминат успешно стаж по придобитата специалност.

В рамките на проекта, който започва през октомври, работодателите ще бъдат информирани за предлаганите възможности и поканени да обявят свободни места за стажанти, като посочат своите изисквания към кандидатите, каза министър Младенов. Той заяви, че могат да участват всички работодатели, с изключение на осъществяващите дейности в сферата на селското, горското и рибно стопанство, държавните и общински администрации и структурите на съдебната власт.

Одобрените кандидати ще бъдат включени в платени стажове за период от 6 месеца, а възнаграждението, което ще получават, е в размер на 300 лева за сметка на проекта.

По оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” в момента се изпълняват 69 схеми за финансиране в размер на около 1,427 милиарда лева. Броят на сключените договори и издадени заповеди е 1 445. Стойността на сключените договори е около 1,019 милиарда лева, а на извършените плащания е около 166 милиона лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
krastiu
преди 13 години
iskam da kandidatstwam zaewroproekt .kade moga da se zapoznaia s iziskwaniata i usloviata.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още