IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Улесняват кандидатстването по програма "Рибарство"

В Русе беше обявено откриването на три нови мерки по оперативната програма

14:56 | 11.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Улесняват кандидатстването по програма "Рибарство"

Съкратени са сложните процедури по оперативната програма (ОП) за рибовъдството, които стъписваха досега бенефициентите. Това съобщи в Русе директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Явор Недев.

Той уточни, че неслучайно, знаково в Русе днес се обявяват три нови мерки по програмата, тъй като голяма част от бенефициентите се намират в дунавската зона.

На среща със заитересованите предприемачи Явор Недев говори за тези мерки. По думите му, цитирани от БТА, не само от гледна точка на рибарската агенция, но и от гледна точка на Еврокомисията, Русе и цялата дунавска зона е стратегически регион, чието развитие е част европейската дунавска стратегия

На 25 септември Явор Недев ще се срещне в Русе с новия началник на румънската агенция по рибарство за подписване на първи протокол за сътрудничество между двете институции, съобщи директорът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още