IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започва прием на документи по програмата за развитие на селските региони

От 20 септември ще се подават документи по мерки 321 и 322 от програмата

14:18 | 07.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Започва прием на документи по програмата за развитие на селските региони

От 20 септември до 22 октомври в Разплащателната агенция на Държавен фонд „Земеделие“ започва прием на проекти по двете публични мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) – Мярка 321 „Основни услуги за населението в селските райони” и Мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места”.

Това съобщи изпълнителният директор на фонда Калина Илиева след работната среща с изпълнителния директор на „Национално Сдружение на общините в Р България” Гинка Чавдарова и председателя на УС на „Българската асоциация на консултантите по Европейски програми” Красимир Киряков.

До момента по двете публични мерки са одобрени общо 281 проекта на инвестиционна стойност 570 млн. от които са разплатени авансово над 240 млн. лв., съобщи Калина Илиева. От тях са договорени 104 проекта на 75 общини за подобряване и изграждане на пътна инфраструктура, на стойност 290 млн. лв., изтъкна Калина Илиева.

От началото на годината до сега по частните мерки от ПРСР са подадени общо 1 834 проекта с инвестиционна стойност над 795 млн. лв. Всяка седмица ДФ „Земеделие” разплаща средно между 10-15 млн. лв. по ПРСР, съобщи Калина Илиева. Сроковете за плащане по проектите са скъсени средно до 2 месеца.

До момента от договорените около 8 хил. проекта по ПРСР със стойност на субсидията от над 1.4 млрд. лв., са разплатени 7 хил. с размер на отпуснатите средства от 1.1 млрд.лв. Това е близо 30% от общия бюджет на програмата, подчерта Калина Илиева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още