IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изплатените средства по „Административен капацитет“ са близо една четвърт

В края на този месец предстои да бъдат отворени четири нови процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативната програма

13:57 | 23.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Изплатените средства по „Административен капацитет“ са близо една четвърт

Общата стойност на изплатените средства по Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК) достигна близо 80 млн. лв., или 22,6% от средствата за цялата оперативна програма, съобщиха от финансовото министерство.

В рамките на един месец е направено второ плащане към бенефициентите по оперативната програма. Общо 865 хил. лв. са преведени по сметките на 18 бенефициента на програмата, които изпълняват проекти по пет процедури.

Възстановени са средства на три звена на централната администрация, три областни администрации, десет общини и 2 бенефициенти от съдебната система.

В края на този месец предстои да бъдат отворени четири нови процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативната програма, насочени към държавната администрация. С проекти по тях ще могат да кандидатстват централните, областните и общинските администрации.
Общата стойност на процедурите е 15 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:00 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още