IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Одобриха инвестиции на микропредприятия в селски райони за над 6,3 млн. лв.

Одобрените инвестиции са за разнообразни дейности – от закупуване на оборудване за производство на мебели до изграждане на фотоволтаична централа

11:33 | 19.08.10 г.
Одобриха инвестиции на микропредприятия в селски райони за над 6,3 млн. лв.

Нови 15 проекта получиха одобрение по мярка „Създаване и развитие на микропредприятия” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие“.

Одобрените инвестиции са на обща стойност над 6,3 млн. лв. Субсидията, която ще бъде изплатена на кандидатите при успешно изпълнение на проектите, е за над 3,8 млн. лв.

Одобрените инвестиции са за разнообразни дейности – закупуване на оборудване за производство на мебели, изграждане на цех за производство на обувки, на работилница за мебели, на фотоволтаична централа, както и строеж на къщи за гости.

Междувременно вчера от фонда са били изплатени и проекти за 13,2 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013, Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор и Национална програма по пчеларство за тригодишния период 2008-2010.

По Програмата за развитие на селските райони наредените плащания са на обща стойност 9,5 млн. лв. По винарската програма изплатените проекти са на стойност 3,7 млн. лв., а по програмата за пчеларство – почти 68 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още