IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд „Земеделие” е изплатил земеделски проекти за близо 10 млн. лв.

Отделно фондът е изплатил и проекти по линия на прилаганите пазарни мерки от Общата селскостопанска политика на ЕС за 3,5 млн. лв.

13:31 | 11.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Фонд „Земеделие” е изплатил земеделски проекти за близо 10 млн. лв.

Държавен фонд „Земеделие” е извършил плащания за общо 13,3 млн. лв., като от тях по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. са изплатени проекти за общо 9,879 млн. лв., съобщиха от фонда.

По мерките „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и „Обновяване и развитие на населените места – авансови плащания на общини по ПРСР са изплатени общо 6,3 млн. лв.

По проекти по мярката „Модернизиране на земеделските стопанства” са извършени плащания за 2,7 млн. лв., а общо по мерките „Създаване на стопанства на млади фермери” и „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране” са преведени близо 600 хил. лв.

За проекти за техническа помощ и по мярка ЛИДЕР са изплатени 234 хил. лв.

Отделно фондът е изплатил и проекти по линия на прилаганите пазарни мерки от Общата селскостопанска политика на ЕС за 3,5 млн. лв. Тези плащания включват преведени средства в секторите „Полски култури” – интервенционни механизми, „Месо и пчеларство” – пчеларска програма, „Вино” – програмата за подпомагане на лозаро-винарския сектор и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още