IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще плащат лихви на бенефициентите, ако се бавят плащания по европроекти

Стремежът е до края на годината разплатените средства по европроекти да достигнат общо около 2 млрд. евро спрямо около 1,1 млрд. евро към момента

15:18 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ще плащат лихви на бенефициентите, ако се бавят плащания по европроекти

Вече законово се регламентира, че крайният срок за плащане на бенифициентите, изпълнили проекти по оперативните програми (ОП), е три месеца след представяне на всички необходими фактури и други документи и, ако това не стане, то управляващият орган по съответната ОП ще плаща лихви за забавянето.

Това съобщи министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев след днешното заседание на Министерски съвет.

Лихвата ще бъде в размер на ОЛП+10%. Дончев добави, че много се надява плащането на лихви да не се наложи.

Министърът по управление на еврофондовете посочи, че през последните месеци стремежът е разплащанията за изпълнени европроекти (или части от тях) да се ускорят, за което, по думите му, спомагат и улеснените напоследък процедури за подаване на проекти.

Стремежът е до края на годината разплатените средства по европроекти да достигнат общо около 2 млрд. евро, при положение че сега са около 1,1 млрд. евро, заяви Томислав Дончев.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:19 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още