IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансират с 20 млн. лв. проекти за покриване на международни стандарти

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за всеки индивидуален проект е 150 хил. лв.

14:11 | 01.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Финансират с 20 млн. лв. проекти за покриване на международни стандарти

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) стартират набирането на проекти за покриване на международно признати стандарти по ОП „Конкурентоспособност".

Общият бюджет на процедурата е 19,558 млн. лв., се посочва в съобщението на икономическото министерство.

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за всеки индивидуален проект е 150 хил. лв., като програмата финансира до 75% от общо допустимите разходи. Остатъкът трябва да бъде финансиран чрез собствени средства на кандидата или от източници, които изключват всякаква публична подкрепа.

Крайният срок за кандидатстване е 30 септември 2010 г. Проектните предложения се подават в териториалните звена на ИАНМСП в Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Велико Търново.

Процедурата е четвъртата, която се открива по ОП „Конкурентоспособност“ тази година. По-рано през годината започна набирането на проекти за „Развитие на иновативни предприятия чрез подкрепа за внедряване на иновативни продукти, процеси и услуги", „Технологична модернизация в малки и средни предприятия" и „Технологична модернизация в големи предприятия".

До края на годината предстои да бъдат обявени още четири нови процедури по приоритетна ос 1 на програмата („Развитие на икономика, базирана на знанието и иновационни дейности") и седем по приоритетна ос 2 („Повишаване ефективността на предприятията и развитие на благоприятна бизнес среда"). В рамките на тази година ще бъдат обявени и първите процедури по приоритетна ос 3 на програмата („Финансови ресурси за развитие на предприятията").

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още