IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК възстанови на България 195 млн. лв. за платени проекти за селските райони

Това е втори транш от началото на годината

10:53 | 27.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК възстанови на България 195 млн. лв. за платени проекти за селските райони

Европейската комисия (ЕК) възстанови на България европейски средства в размер на 195 млн. лв. за извършени плащания по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. (ПРСР).

Постъпилите по сметките на Държавен фонд „Земеделие“ средства са от Европейския фонд за развитие на селските райони, съобщиха от фонда.

Възстановената сума е за изплатени проекти по програмата през последните три месеца. През този период плащания са извършвани основно по мерките 112 „Създаване на стопанства на млади фермери“ и 121 „Модернизиране на земеделските стопанства“, както и по мерки 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ и 322 „Обновяване и развитие на населените места“ под формата на авансови плащания за общините.

От ДФ „Земеделие“ припомнят, че от началото на годината това е втори транш на средства по ПРСР от ЕК.

През февруари от Брюксел бяха възстановени средства в размер на близо 388 млн. лв. от двата земеделски фонда за гарантиране на земеделието и развитие на селските райони. Средства за извършени плащания по ПРСР се възстановяват периодично на траншове след признаване на извършени разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още