IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ал. Чернев: Без интернет маркетинговите кампании ще бъдат все по-трудни

Въпреки интернет ключово условие за успешната кампания си остава локализирането на услугите и продуктите

10:15 | 24.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Ал. Чернев: Без интернет маркетинговите кампании ще бъдат все по-трудни

До голяма степен интернет променя начина, по който мислим за маркетинга. Въпреки това обаче принципите, по които се прави маркетинга, не са се променили, смята професор Александър Чернев, преподавател в Kellogg School of Management, САЩ.

Влиянието на интернет става все по-силно, което прави осъществяването на успешна маркетингова кампания без присъствие в глобалната мрежа все по-трудно, посочи професорът след публична лекция, организирана от фондация Александър.

Ключов фактор за успеха на всяка маркетингова кампания остава локализирането и адаптирането на продуктите и услугите, категоричен е Чернев. В тази насока интернет не е начинът, който ще уеднакви подходите на маркетолозите и вкусовете на потребителите, смята той.

Повечето от сегашните пазарни лидери са създадени, без да е имало интернет. Сега обаче този процес на създаване на марките е доста по-труден без интернет, а занапред той ще става и още по-труден. Вижте какво мисли професор Чернев за разликите между теорията и практиката в маркетинга, ролята на интернет и значението му за развитието на бизнеса във видеоматериала.


Д-р Чернев е преподавател по маркетинг в Kellogg School of Management, Northwestern University, САЩ. Притежава докторска степен по психология от СУ „Св. Климент Охридски“ и докторска степен по бизнес администрация от Duke University, САЩ.

Научните му интереси са в областта на потребителското поведение и взимането на управленски решения, а изследванията му са публикувани във водещи изследователски журнали и цитирани във различни бизнес-ориентирани и популярни издания, включително Business Week, Wall Street Journal, Forbes, Newsweek. Самият д-р Чернев е в редакторските съвети на водещи журнали, включително Journal of Marketing, Journal of Marketing Research, Journal of Consumer Research, Journal of Consumer Psychology и International Journal of Research in Marketing.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още